Ніжна кава та два десерти: смачні рецепти до Дня всіх закоханих

Eкoaктивісткa, зaснoвниця кoмпaнії Glossary Organic Products тa eкoфoнду Glossary Foundation Aнaстaсія Цибуляк прoпoнує пригoтувaти яблучний штрудeль, нaйніжніший лaттe тa aрoмaтнe пeчивo дo Дня всіx зaкoxaниx.

Яблучний штрудeль

«Цe ні нa щo нe сxoжий штрудeль. Я гoтувaлa йoгo бaгaтo рaзів –  він нeймoвірнo смaчний. Вaжливий мoмeнт – нe пeрeтримaйтe яблукa, вoни мaють бути al dente. І зa клaсикoю жaнру, штрудeль пoдaється з вaнільним мoрoзивoм. Відмінний вaріaнт — вaнільний плoмбір Glossary», — рaдить Aнaстaсія Цибуляк.

Інгрeдієнти нa 2 штрудeлі:

Тістo в целях штрудeлю:

300 г пшeничнoгo бoрoшнa

1 яєчний жoвтoк (сeрeдньoгo рoзміру)

5 ст. рoслиннoгo мaслa

Сіль

Нaчинкa:

50 г ізюму

3 ст. кoричнeвoгo рoму

1,2 кг кислo-сoлoдкиx яблук

1 ч. л. пoрoшку кoриці

Сік 1 лимoнa

120 г вeршкoвoгo пeчивa

200 г смeтaни висoкoї жирнoсті

100 г мигдальної стружки

Додатково:

Борошно та олія для того обробки

Готуємо штрудлі:

1. Просіяти борошно в чашку. Змішати яєчний жовток, 3 ст. ложки олії, щіпку солі в 150 мл теплої води. Додати в борошно і замісити еластичне тісто. Розділити тісто держи 2 частини та сформувати кулі. Втерти в тісто рослинне масть, загорнути у фольгу і залишити в 1 годину для подальшого приготування.

2. Ради приготування начинки замочити ізюм у ромі. Очистити яблука, розділити держи 4 частини, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Змішати яблука, родзинки, корицю, 50 г цукру та лимонний сік. Розкришити вершкове печиво і додати тотчас зі сметаною после начинки.

3. Смажити цукор, що залишився в сковороді давно утворення карамелі. Додати мигдальну стружку і відразу викласти мигдальну конфета на лист, покритий папером ради випічки. Остудити орех і дрібно поламати.

4. Розкотити одну кулю для посипаній борошном поверхні прямокутний напластование розміром 40 держи 40 см. Викласти тісто получай посипане борошном кухонний утирка і тонко розтягнути змащеними маслом руками.

5. Тонке тісто змастити розтопленим вершковим маслом і посипати половиною грильяжу. Половину яблучної начинки розподілити вздовж тіста получай 10-15 см завширшки. Ради допомогою кухонного рушника загорнути штрудель у окорок. У такий же спосіб приготувати 2-у половину тіста.

6. Змастити макроспорофилл вершковим маслом. Викласти рулети швом донизу, щільно притиснувши Водан до одного. Загнути краї тіста по течению. Змастити штруделі вершковим маслом.

7. Випікати штрудлі в духовці быть температурі 190°C (верхній і нижній пекло) на 2-му рівні знизу протягом 30-35 хвилин. Готові штрудлі вийняти з духовки і злегка остудити. Посипати товстим даром цукрової пудри, порізати в порції і подавати бери стіл з ванільним морозивом.

Латте з морозивом та сиропом з коричневого цукру

Ванільний сиропчик із коричневого цукру:

3⁄4 ст. коричневого цукру

1 паличка кориці (или 1 ч. л. кориці)

2 ч. л. ванільного екстракту

3 чайні пакетики (вслед бажанням)

Латте:

3 порції еспресо

2-3 палички кориці

1 часы вівсяного семя (або іншого сперма на вибір)

Спосіб приготування

1. У невеликій каструлі доведіть поперед кипіння 1 склянку води, коричневий цукор та паличку кориці. Залиште бери 2- 3хв, поки цукор безграмотный розчиниться. Зніміть з вогню та додайте ваніль. По (по грибы) бажанням додайте пакетики чорного чаю, накрийте та залиште получи и распишись 10 хв. Зберігати сиропчик можна у холодильнику до самого 2 тижнів.

2. У склянці чтобы шейкера змішайте еспресо, 2-4 столові ложки сиропу та кілька щіпок кориці. Енергійно збивайте протягом 1 хв. Процідіть у високу склянку з льодом. Залийте молоком. Змішайте. За некоторое время до подачею в гарячий напій додайте одну кульку ванільного пломбиру. Насолоджуйтесь! 

Вівсяне печиво з чорницею

Інгредієнти

1,5 ст. універсального борошна 

1,5 ст. вівсяних пластівців

1⁄2 ч.л. харчової соди

1⁄4 ч.л. солі

1⁄2 ст. вершкового масла, розм`якшеного

3⁄4 ст. коричневого цукру

1⁄2 ст. тростинного цукру

1⁄4 ст. рослинного масла

1 ч. л. ванілі

1 яйце

1,5 ст. чорниці, свіжої нежто замороженої

 Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до самого 190°С. Підготуйте двое листи, вистеливши їх пергаментним папером.

2. У мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, харчову соду та сіль.

3. У другій мисці змішайте розм`якшене вершкове масть, цукор, рослинне олеонид і вершки. Додайте ваніль і яйце,  збивайте предварительно однорідної маси. 

4. Змішайте половину сухих інгредієнтів з вологими дерев`яною ложкою, а потім додайте другу половину. Як тільки всі інгредієнти будуть з’єднані, акуратно додайте чорниці, намагаючись маловыгодный роздавити ягідки (якщо ви використовуєте заморожену чорницю, маловыгодный потрібно давати їй відтанути прежде вживанням).

5. Викладіть тісто в (видах печива на упаковка, вистелений пергаментним папером. Сформуйте кульки товщиною приблизно 2,5 см, помістіть в розігріту духовку. Випікайте 12-13 хв, якщо любите м’яке печиво или 15 хвилин, якщо надаєте перевагу хрумкому.

6. Разрешите печиву охолонути. Смакуйте з чаєм альбо ніжним латте.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.